Breaking News
Home / Uncategorized / Açık İlişkiler Risklerle Dolu

Açık İlişkiler Risklerle Dolu

Günümüzde açık ilişki kavramı hayatın her yerine yayıldı. Uzun süreli birliktelikler “fuck body” olarak adlandırılıp diğer insanlara cinsel birliktelikler yaşayabiliyor. Üstelik Eskort Bayanlarla görüşme oranı da çok fazla! Peki bu durum cinsel sağlık üzerinde ne tür etkilere neden olur? Bu konudan bahsetmek istedik.

Cinsel Yolla Sadece Hastalık Bulaşmaz

Genelde insanlar cinsel birliktelik yaşayacakları zaman cinsel hastalıkları düşünür. Güvensiz partnerlerle zaman geçirmemelisiniz elbette ama cinsellik sizlere sadece hastalığı taşımaz ayrıca vajina ya da penis floranızı da etkileyebilir. Flora kelimesine genelde bağırsak florasından aşina olduğunuzu biliyoruz. Bakterilerin oluşturduğu bir ekosistemdir ve her canlıda bağırsaklarında bulunur ama sadece burada değil penis ve vajinada da vardır. Anlık yaşanan birlikteliklerin risklerinden biri ise bu floraların zarar görmesiyle alakalıdır. Eğer cinsellikte süreklilik ve tek eşlilik varsa o zaman bağışıklık denen bir durum oluşur ve sorun ortadan kalkar ama çeşitlilik ve sıklık bu anlamda olumsuz etkilenmenize neden olur!

Testler Sizi Kandırabilir

HIV testinin yalancı negatif çıkma olasılığı %50! Üstelik HIV ve diğer birçok virüs, bakteri kaynaklı hastalık kullukça süresi ile alakalıdır. Yani bu dönemde kendini hiçbir testte belli etmez ama hâlâ bulaşıcıdır. İşte tam da bu nedenle eğer “test yaptırdık, sağlıklı kaçacağız” diye düşünüyorsanız yanılırsınız.

Gerçi kondom kullanımı için HIV virüsünden bahsetmek saçma! Çünkü HIV kanla bulaşan bir hastalık. Oysa prezervatif sizi en çok virüs ve bakteri türünde olan hastalıklardan korur. Öte yandan en az prezervatif kadar temizlik de önemlidir.

Kimsenin cinsel hayatını eleştirmek ya da yargılamak bize düşmez ama anlık heyecanlar için temizlik ve sağlıktan ödün vermek bizi değil yine sizi etkiler! Bu nedenle asla tedbiri elden bırakmamalısınız!

About admin

Check Also

Cinsel Birlikteliklerde Prezervatif Kullanma Nedeni?

Eğer “neden kondom kullanmalıyız” derseniz bunun bir sürü nedeni var. İnsanlar sadece risk HIV virüsü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir