Breaking News
Home / Uncategorized / Cinsel Birlikteliklerde Prezervatif Kullanma Nedeni?

Cinsel Birlikteliklerde Prezervatif Kullanma Nedeni?

Eğer “neden kondom kullanmalıyız” derseniz bunun bir sürü nedeni var. İnsanlar sadece risk HIV virüsü sanıyor ama değil. Sayısız cinsel yolla bulaşan hastalık var ve kondom bu nedenle önemli!

Üstelik kondom kullanma nedenleri sadece cinsel hastalıklar değil. Genelde “bağırsak florası” diye bir tabir vardır ve insan bağırsaklarınızda tam bir ekosistemin hayat bulduğu söylenir! Bilirsiniz! Doğru ama bu flora sistemleri insanda sadece bağırsaklarda değil vajina ve peniste de vardır. Yani hiçbir cinsel hastalık bulaşmasa bile anlık birliktelik yaşadığınız insanla bakteri alışverişinde bulunduğunuz için sağlık anlamında sorunlar yaşayabilirsiniz. Peki bu durum sürekli birliktelikler için geçerli değil mi? Değil! Çünkü sürekli birlikteliklerde bu floralar dengeleniyor. Bir nevi bağışıklık!

Prezervatif kullanmak sizi korur mu?

Asla! Prezervatif kullanımı cinsel hastalıkların %70 kadarının önüne geçer ki genel manada kalan %30 ise ten teması ile alakalıdır. İnsanların deli gibi HIV için kondom kullanmaya çalışması anlamsız aslında. Kondom en çok bu nedenle kullanılsa da HIV kanla bulaşan bir hastalık türüdür. Bu nedenle kondom olmasa bile size geçme ihtimali %1’in altındadır.

Maalesef toplum içinde kondom kullanımı çok yanlış anlaşılıyor. Kondom bir araç ve eğer ne işe yaradığını tam manasıyla bilirsek o zaman etkili bir performans alabiliriz. Aksi halde doğru bilinen yanlışlar ya da yanlış bilinen doğrular yüzünden hiçbir şekilde sağlığımızı koruyamayız ve olan sadece bize olur! Değil mi?

Eskort Bayanlarla zaman geçirirken test yaptırsanız da kondom kullanın, korunan. Çünkü HIV ve diğer birçok hastalık kullukça süresinden önce hiçbir şekilde kendini testte belli etmez. Yine de bu dönemde bulaşıla bilirlik özelliğine sahiptir. Bu nedenle önlem almak hayat kurtarır!

About admin

Check Also

Açık İlişkiler Risklerle Dolu

Günümüzde açık ilişki kavramı hayatın her yerine yayıldı. Uzun süreli birliktelikler “fuck body” olarak adlandırılıp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir